dinsdag 21 mei
Voer Mengbakken

Vliek-VDW Bak

LMB Vliek heeft in samenwerking met VDW een nieuwe mengbak ontwikkeld. Deze bak is speciaal ontworpen voor het vlot mengen van korte producten als mais, brok, stro, luzerne of andere korte producten. In combinatie met een shovel of verreiker is deze bak ideaal voor het voeren van kalveren, geiten of vleesvee.

De 2 hoge gladde RVS vijzels worden aangedreven door een zeer robuuste kettingaandrijving. Door een optimale overbrengen kan er gevoerd worden met een laag hydraulisch vermogen en wordt er brandstof bespaart. Met standaard breedtes van 1.40 t/m 2.20 mtr is er voor iedere toepassing een passend model. Tevens kunnen wij ook een op maat gemaakte bak leveren.

Bediening

De bediening gebeurd eenvoudig door middel van een joystick met vier drukknoppen. Voor de aandrijving van de vijzels en overige bediening is er maar één dubbelwerkend ventiel nodig. De linker en de rechter voerschuif kunnen afzonderlijk van elkaar bediend worden. Een duidelijke schaalverdeling die zichtbaar is vanaf de bestuurdersstoel geeft aan hoever de klep geopend is.

Uitkuil systemen

VLIEK-VDW Voermengbakken kunnen worden uitgevoerd met diverse uitkuil systemen.

– Kuil happer met tanden
– Kuil happer met vast mes
– Kuil vrees

Beide systemen worden op de verstevigingen balken bevestigd door middel van bouten en is dus ook demontabel

Weeg inrichting

VLIEK-VDW voermengbakken werken met een uniek en doordacht elektronisch weegsysteem. Hierdoor kan er tot op 1 kilo nauwkeurig gewogen worden. Het systeem werkt met 4 weegcellen voor een stabiele en goede werking. Tijdens het laden van de bak telt het systeem automatisch op en tijdens het lossen telt het systeem automatisch af.